Istoria loteriei EuroMillions

EuroMillions este una dintre cele mai populare loterii europene. Loteria a fost lansată la 7 februarie 2004 de către Française des Jeux, Loterías y Apuestas del Estado și de către Camelot Group. Prima extragere a avut loc totuşi 6 zile mai târziu, la 13 februarie 2004. Extragerile au avut loc initial în Marea Britanie, Franța și Spania, iar din data de 8 octombrie 2004 li s-au mai alăturat și Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia și Elveția.

Schimbări în cadrul loteriei EuroMillions 

Formula de joc a suferit schimbări în anul 2011. La 10 mai 2011 s-a adăugat o a doua extragere săptămânală, iar numerele de tip stea au crescut de la 9 la 11. În plus, s-a introdus şi un premiu pentru ghicirea a 2 numere principale fără stele norocoase la aceeași dată. Şansele de a câştiga un premiu crescuseră la 1 din 13, iar şansele de a ghici stelele norocoase crescuseră la 1 din 95.
Anul următor s-a introdus limita de reportare. Aceasta a fost setată la 190 milioane de euro. Atunci când se ajunge la această sumă, dacă nu există numere câştigătoare, atunci jucătorii din a doua categorie de premiere împart premiul cel mare.

Cum se Joacă la Loteria EuroMillions

Precum multe alte jocuri la loto, trebuie alese numere din două grupuri diferite. Primul grup de numere este între 1 şi 50. Pentru a câştiga marele premiu la loteria EuroMillions trebuie ghicite toate aceste numere. Din păcate, asta nu e tot pentru că trebuie ghicite şi numerele din al doilea set. Al doilea set de numere este între 1 şi 11 (un număr schimbat cu câţiva ani în urmă). Pe scurt, aveţi nevoie să ghiciţi 5 numere între 1 şi 50 şi 2 între 1 şi 11 pentru a câştiga marele premiu. Toţi jucătorii care au peste 18 ani şi sunt înregistraţi la noi pe site pot juca pentru câştigarea marelui premiu oferit de această loterie transnaţională.

De ce Este o Idee Bună să Jucaţi la loteria EuroMillions?

EuroMillions este o loterie europeană foarte populară mai ales datorită valorii premiilor puse la bătaie. Jocul are o limită de 190 milioane, dar se poate ajunge şi la 200 de milioane. În plus, EuroMillions organizează extrageri speciale. În cadrul acestor extrageri speciale premiul creşte şi cu 100 milioane mai mult. Extragerile speciale au loc doar de câteva ori pe an, atrăgând mulţi entuziaşti ai jocurilor la loto. Ultima extragere specială a avut loc la 20 noiembrie 2015.

Când să Jucaţi la EuroMillions?

La începutul existenţei acestei loterii minunate extragerile aveau loc doar o dată pe săptămână. Schimbările parvenite în 2011 au augmentat acest număr şi au dus la introducerea unei extrageri suplimentare pe săpămână. Momentan, extragerile au loc marţea şi vinerea. Locul extragerii nu s-a schimbat totuşi. Extragerile mereu au avut loc în Paris la orele 20:55.

Câştigurile Estimate în Cadrul EuroMillions

În cadrul ultimei categorii de premiere trebuie ghicite 2 numere principale şi un număr de tip stea. 24% dintre fondurile loteriei sunt folosite pentru plata acestui premiu ce se ridică la 9 euro. În cadrul următoarei categorii de premiere trebuie ghicit un număr principal şi 2 numere stea. Se folosesc 10% din fondurile la loterie în cadrul acestei categorii. Se câştigă cu un euro în plus. Următoarea categorie este pentru jucătorii ce ghicesc 3 numere principale. Aici se folosesc 4.7% dintre fondurile de premiere şi se oferă aproximativ 17 euro. În cadrul următoarei categorii trebuie ghicite 2 numere principale şi 2 numere stea, iar jucătorii vor primi 23 euro. Aici intervin 4.4% dintre fondurile de premiere. Cei ce ghicesc 3 numere principale şi un număr stea vor putea încasa 28 de euro, 5% dintre fonduri fiind puse la bătaie. Pentru două numere principale si 2 numere stea se oferă 77 de euro. Câştigurile încep cu adevărat să crească în cadrul următoarei categorii de premiere, mai bine spus la ghicirea a patru numere principale şi a două numere stea. Aici se pot câştiga 5085 euro, 1.5% din fondurile loteriei. Iar dacă se ghicesc 5 numere principale premiul câştigat creşte la suma impresionantă de 76 mii de euro. 2.1% dintre fondurile loteriei se duc spre această categorie de premiere. Pe măsură ce urcăm tot mai sus ni se taie respiraţia pentru că dacă ghiciţi 5 numere principale şi un număr stea veţi încasa 400 mii de euro. Aici se rezervă 7.4% din fonduri. Şi, astfel, am ajuns la marele premiu ce începe de la 15 milioane de euro. Acesta reprezintă 32% dintre fondurile de premiere, şi nu e de mirare de ce. Pentru a câştiga acest premiu trebuie să ghiciţi 5 numere principale şi 2 numere stea.

Bilete la EuroMillions

Mari câştigători la EuroMillions

Colin și Chris Weir

Colin și Chris Weir din Marea Britanie au câştigat unul dintre cele mai mari premii EuroMillions puse la bătaie, mai bine 161.653.000 lire sterline. Premiul i-a propulsat imediat în lumina reflectoarelor în iulie 2011.

Adrian și Gillian Bayford

Acest cuplu a încasat suma fabuloasă de 148.656.000 de lire sterline în luna august 2012. Premiul a  venit într-un moment oportun, după o viaţă plină de greutăţi. Şi aceştia au devenit vedete în Marea Britanie, lumea fiind cu ochii pe acţiunile pe care le-au întreprins.

Dave și Angela Dawes

Un alt cuplu norocos, pe numele lor Dave şi Angela Dawes, a câștigat suma de 101.203.600 lire sterline, şi au susţinut că au jucat numai de trei ori la loto în viața lor.

Nigel Page

Domnul Page, originar din Scoția, a câștigat şi el un premiu impresionant marca EuroMillions ce s-a ridicat la 56.008.113 lire sterline. El a aflat de acestă veste miraculoasă la serviciu, în pauza de prânz, sărbătorind câştigul cu un sandwich cu șuncă și ou, pe care îl avea la el. Mai târziu, bineînţeles, a desfăcut o sticlă de şampanie pentru a sărbători cu cei dragi.

Au mai existat şi câţiva câştigători anonimi de premii gigant marca EuroMillions, această loterie oferind şi opţiunea de a rămâne în anonimat, unul dintre aceştia câştigând 113.019.926 lire sterline în 2010, iar altul câştigând 84.451.320 de lire sterline tot în 2010.

  • Support Rating
  • SRC
  • Comodo
  • Underage

Terms and conditions | Privacy policy
This website is owned and operated by Secure View Services Limited, of Strovolou 292, Office 302, Strovolos, 2048, Nicosia, Cyprus, using the Curacao gaming license (No: 8048/JAZ) of its holding company Play UK Internet N.V.

© 2022 Play UK Internet N.V